ASKO

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 første ledd).

ASKO, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger.

ASKO NORGE AS har org.nr 982081998 MVA, og adresse Nedre Kalbakkvei 22, 0950 Oslo.  Epost: . Telefon: 22 16 90 00

Askoservering.no eies og drives av ASKO NORGE AS. Du kan nå ASKO Servering via epost: eller på telefon: 22 16 90 00

Endret dato 03.05.18

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedene våre. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

ASKO lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. ASKO bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Følgende informasjonskapsler brukes på dette nettstedet

Deaktivering og sletting av informasjonskapsler

Du kan slette alle informasjonskapsler i nettleseren din etter å ha besøkt nettstedet. Du kan også deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din. På nettvett kan du lese om hvordan det kan gjøres. 

Hotjar

Vi bruker analyseverktøyet Hotjar for å hente inn anonymisert informasjon om hvordan nettsiden www.askoservering.no blir brukt. Måten informasjonen som innhentes blir lagret og gjort tilgjengelig på kan du lese på Hotjars egne sider. (link: https://help.hotjar.com/hc/en-us). Informasjonen som samles inn vil bli brukt til å gjøre nettsiden best mulig for de som besøker nettsiden.

Kurs

På våre nettsider kan du bestille kurs og melde deg på arrangementer for din virksomhet. Vi ber da om ditt navn og kontaktinformasjon.  Personopplysninger vi får inn ved bestillinger av kurs, blir ikke benyttet til andre formål enn å administrere kurset.

Chat

Det er mulig å kontakte ASKO via chat. For at vi enklere skal kunne sette samtalen i sammenheng med ditt kundenummer må du registrere navn og e-post før du starter samtalen.  Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Vi lagrer ikke chat-samtalen.

Hvilke personopplysninger samles inn

ASKO selger kun til bedriftskunder. Når et kundeforhold opprettes av en bedriftskontakt med fullmakt, registreres bedriftskontaktens personopplysninger som navn, e-post og telefonnummer. Når kjøp betales med kort behandles kredittkortopplysninger for å kunne verifisere betalingen. Kredittkortopplysninger lagres til bruk for senere kjøp bare dersom bedriftskontakten har samtykket til dette.

Hva brukes personopplysningene til

Formålet med ASKOs behandling av personopplysninger er å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering, for eksempel ved å kunne kommunisere om leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og epost.

Dersom man samtykker til dette, vil personopplysningene også benyttes til tjenester som nyhetsbrev, og del- og tipstjenesten, jf. personopplysningsloven § 8. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake. Samtykker kan vedlikeholdes på min side.

Dersom du avslutter ditt kundeforhold, slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger som bokføringsloven krever lagret. Dersom ditt kundeforhold har vært passivt i tre mnd., slettes basis personopplysninger utover navn og adresse.

Endringer

ASKO kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på askoservering.no.

Saksbehandling og arkivering

Det registreres ulike typer informasjon i vårt saksbehandlingssystem. Dette er opplysninger som navn, epost og telefon, samt annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen.

Utlevering av personopplysninger, herunder databehandlere

ASKO utleverer personopplysninger til enkelte leverandører og benytter flere databehandlere for å behandle personopplysninger i henhold til de formål som er beskrevet over. ASKO har inngått utleveringsavtaler og databehandleravtaler med disse i tråd med gjeldende personopplysningslovgivning.

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.

Har du spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger kan du sende oss en epost til  eller   Du kan også stille spørsmål om personvern til Datatilsynet: e-post: , telefon: 22 39 69 00.