ASKO

Bygget til ASKO SENTRALLAGER i Vestby

Hvem er vi?

Sentrallageret er en viktig funksjon i ASKOs varestrømsstruktur og skal sikre høy kundeservicegrad og et godt og bredt sortiment til våre kunder.

Gjennom høy grad av automasjon i våre funksjoner sikrer vi at vi kan håndtere et utfordrende sortiment på en effektiv måte. Med en integrert og effektiv logistikk utfyller vi de regionale ASKO-selskaps leveringsevne til våre kunder innen dagligvare og servering.

Vi er ca. 200 ansatte og omsetter for rundt 14 milliarder kroner i året.

Kontakt oss

Kontaktperson

Per Tellef Arning

Per Tellef Arning

Direktør

e:

Jan Isak Rasmussen

Markeds- og logistikksjef

m: 971 75 673 | e:

Alexander Ueland

Rekrutterings- og opplæringsansvarlig

m: 917 76 518 | e:

Kontakt oss

t: 64 98 59 00
e:

Kontakt oss

Besøksadresse

Deliveien 33
1540 Vestby

Postadresse

Postboks 143
1541 Vestby

Faktura

Vi foretrekker faktura levert på Edi og EHF format.
Vårt org.nr. 992684666 er registrert i ELMA-registret og benyttes ved fakturering.
GLN: 7080001173210
Kart og veibeskrivelse Map data ©2018 Google

Hva kjennetegner oss lokalt

Sentrallager for tørrvarer er teknisk avansert og all intern transport i lageret er automatisert. 

ASKOs kunder legger sine bestillinger mot sitt lokale ASKO-selskap. Ordren splittes automatisk i en del som skal produseres lokalt – og en del som skal produseres ved sentrallageret. Vi produserer varene sentralt under tidspress og sender disse ut til det lokale ASKO-selskapet. De sammenstiller og leverer en komplett leveranse til kunde. Sett fra kundens side er det svært enkelt: en bestilling – en levering – en faktura. 

Hos oss har vi disse hovedfunksjonene:

  • Varene mottas på varemottak og settes på innlagringsbaner. Pallene transporteres deretter inn i høylageret. Høylageret er et helautomatisk pallelager med kapasitet på 14.500 paller.  
  • Varene pakkes om fra paller til internkasser i ompakkingsstasjoner. Internkassene som nå er fylt opp med artikler transporteres på et banesystem inn til et kasselager. Kasselageret er også helautomatisk og med kapasitet på 110.000 kasser.  
  • Plukk foregår ved at internkassene sendes frem til en av 22 plukkstasjoner hvor selve plukket utføres av lagermedarbeidere. Store lastbærere kommer frem til plukkeren gjennom to heiser. Bak plukkeren er det seks ordrekasseposisjoner det plukkes til.
  • Når ordrene er ferdig plukket går lastbærerne videre med heis opp til sammenstilling. Ordrekasser blirautomatisk sortert etter regionslagrenes ruter og avganger og stablet på pall og plastret. Varene blir deretter overlevert til transportør for transport ut til lokale ASKO-selskaper.

Vi sender rundt 65 avganger hver dag til de lokale ASKO-selskapene og er med dette en viktig bidragsyter til å forsyne Norge med mat.

I ASKO har vi gode forsikringsordninger, herunder personalforsikring, helseforsikring og pensjonsordning. ASKO SENTRALLAGER har bedriftsidrett og et godt utstyrt trimrom. Vi har firmahytter og ulike sosiale arrangementer i løpet av året for våre ansatte.

Vi holder til i moderne lokaler med egen kantine.