ASKO

Årets samarbeidspartner ASKO NORGE med ordfører i Lørenskog kommuneÅrets samarbeidspartner ASKO NORGE med ordfører i Lørenskog kommune

Prisen Årets samarbeidspartner ble i år gitt til ASKO NORGE og PostNord av Lørenskog kommune. Prisen for Årets samarbeidspartner ble gitt av ordfører og leder av Flyktning og innvandrertjenesten.

- Vi har lenge tenkt på at ASKO er en verdig vinner av denne prisen, men vi har hatt en regel om at prisen skal gis lokalt i kommunen, sier ordfører Ragnhild Bergheim. I år åpnet vi opp for at prisen kunne gis til bedrifter utfor kommunen, og da synes vi det var på sin plass at ASKO fikk tildelt prisen, fortsetter hun.

ASKO NORGE har besluttet at de ønsker å tilby praksisplasser for de som trenger språktrening. I år har de satt seg som mål å ha løpende fem praksisplasser og ved å ha løpende praksisplasser satser de på å bidra til at ca 15 personer i løpet av et år kan få språktrening samtidig som de får jobberfaring.

- Vi er glade for at vi har bedrifter som ASKO, dere gjør en viktig samfunnsinnsats, sier ordføreren.

Leder av Flyktning og innvandrertjenesten i Lørenskog kommune, Hilde Selsing, sier hun er imponert over måten ASKO NORGE tar imot innvandrere på gjennom praksisplassene. Hos ASKO NORGE får de god opplæring, god oppfølging og hvis det er muligheter for det, en fast jobb. Hun berømmer rekrutterings- og opplæringsansvarlige i ASKO NORGE, Karl Erik Sagen, for et godt samarbeid med kommunen.

Adam og Abdi har begge hatt praksisplass hos ASKO NORGE. Adam startet hos ASKO NORGE i 2014 og har siden fått fast jobb. – Jeg husker tilbake til når jeg begynte å jobbe og jeg synes det var utrolig spennende å få jobb her, sier Adam. Jeg fikk god opplæring og trives veldig godt.

- Det var min drøm å begynne å jobbe i ASKO, sier Abdi. Jeg startet hos ASKO NORGE høsten 2016 og har fått et vikariat her nå. Det er hyggelig og morsomt å jobbe her og jeg trives veldig godt, fortsetter han.