ASKO

ASKO-direktør Asbjørn Vedvik Jensen (t.v.) og økonomisjef Olav Tronrud i ASKO OPPLAND med blomster og plaketten for Årets bedrift 2019
ASKO-direktør Asbjørn Vedvik Jensen (t.v.) og økonomisjef Olav Tronrud i ASKO OPPLAND med blomster og plaketten for Årets bedrift 2019

Onsdag kveld 16. oktober kunne en stolt ASKO-direktør motta den gjeve prisen som Årets bedrift i Valdres.
– Denne prisen har vi hørt mye om, og dette blir stas for alle ansatte. Det er 85 årsverk i ASKO OPPLAND nå og dermed er vi den største private bedriften i Valdres. Til sommeren har vi holdt ut i 40 år. Det er en prestasjon i seg selv, sa Asbjørn Vedvik Jensen i sin takketale.

 – Vinneren er en hjørnesteinsbedrift i Valdres, som er en betydelig arbeidsgiver og leverandør. Vi setter spesielt pris på at vinneren, som nasjonal aktør, vokser og investerer i Valdres. Selskapets sterke fokus på miljø, uten krav til bedriftsøkonomisk avkastning, viser en foregangsbedrift som tar ansvar. Det leste banksjef i Nordea, Knut Fosheim, opp for forsamlingen i festsalen på Valdres folkemuseum onsdag kveld.

 Fokus på miljø

ASKO OPPLAND har i liket med resten av ASKO, et stort fokus på miljø og bærekraft. Målet har vært at de innen utgangen av 2020 skulle være klimanøytrale, og de skulle skaffe den energien de trengte selv. Det målet når de allerede i 2019. ASKO OPPLAND har redusert sitt for forbruk av strøm fra 1,9 millioner kilowatt timer til 1,3 millioner kilowatt timer per år. Samtidig har de bygget ut arealet med 33 prosent og redusert kraftforbruket med 33 prosent. Dermed har de halvert strømforbruket.