ASKO

I juryens begrunnelse står det: I dette prosjektet har det stått sentralt fra forprosjekt til ferdig anlegg å jobbe systematisk mot å tilfredsstille BREEAM NOR-outstanding. Her har det vært fokus på lys til riktig sted, med riktig mengde lys og armaturer med god teknologi som gir muligheter for avskjermet og kontrollert lys uten å forurense.

Knut-Andreas Kran, direktør i ASKO OSLOFJORD, er både glad og litt overrasket over å ha vunnet prisen.
- Lydforurensning er et kjent begrep, men lysstøy er det ikke like vanlig å snakke om, sier Knut-Andreas. Men vi påvirker folks liv med belysning fra 20 meter høye lysstolper, så det er veldig viktig å være bevisste på det. Vi er veldig stolte over å ha vunnet en slik pris, og med tanke på hvem vi konkurrerte mot, så er dette en veldig stor anerkjennelse, fortsetter Kran. Jeg hadde ikke trodd at vi som industribygg skulle nå opp, og til og med slå Munchmuseet. Det er jo skikkelig kult!

Norsk Lyspris er en årlig prisutdeling etablert av Lyskultur. Prisen har som formål å synliggjøre veldesignede og nyskapende norske belysningsprosjekter og -produkter. Den årlige tildelingen av Norsk Lyspris løfter frem noen av de beste norske lysprosjekter og -produkter fra de siste to årene.

Vinnerne av Norsk Lyspris 2022 ble kåret under Lysets Dag den 16. november, hvor de nominerte var til stede på DOGA i Oslo. Interessen for Norsk Lyspris øker hvert år, og juryens vurdering av søknadene resulterte i 21 nominerte prosjekter.

Her er alle vinnere av Norsk Lyspris 2022: