ASKO

På bildet ser vi Skiforeningens generalsekretær Erik Eide, komitéleder og styremedlem i Skiforeningen Ingrid Haukvik-Jensen, Marit Bjørgen og ASKO-styreleder Torbjørn Johannson.

– Et slik legat kan være både inspirerende og ikke minst et viktig bidrag i en utøvers karriere. Et legat gir et økonomisk bidrag som kan gjøre hverdagen enklere og bidra til at de kan utvikle seg og satse videre, sier Marit Bjørgen.  
 
Bjørgen har et mangeårig samarbeid med ASKO, som nå er inne med støtte til Skiforeningens legat for lovende utøvere. Dette ble markert i Holmenkollen 3. november 2021.

Anynom gavegiver

I 1988 fikk Skiforeningen en gave på 800 000 kroner fra en anonym giver. Med pengene kom et ønske om å støtte unge utøvere som er i starten på det som kan bli en skikarriere på høyt nivå.   
  
– Fra den årlige avkastningen av legatet deles det ut et innsatsstipend til lovende skiutøvere, som ikke tilhører Norges Skiforbunds eller andre særforbunds elitelag. Utøverne må ha oppnådd gode resultater og vise at de satser på sin idrett, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.   
 
Blant mottakerne av stipendet er kjente navn som Lasse Kjuus, Fred Børre Lundberg, Thomas Alsgaard, Tora Berger og Therese Johaug. 

Bidrar til god rekruttering

For ASKO er det viktig at flere utøvere som er på startstreken av karriere blir sett og gis mulighet til å nå til topps i skiidretten.  
 
– For å bidra til god rekruttering også til toppnivået i norsk langrenn støtter ASKO lovende utøveres legat. Dette vil bidra med midler til dem som ennå ikke har kommet på elitenivå og til at flere har mulighet til å nå til topps, sier Torbjørn Johannson, styreleder i ASKO. 
 
– ASKO har i alle år vært veldig fokusert på ski, og det har gitt oss og våre ansatte så mye glede. Vi har i 15 år vært hovedsamarbeidspartner med blant andre Therese Johaug og Marit Bjørgen. Mange av ASKOs medarbeidere deltar i Skarverennet, i Holmenkollmarsjen, i Birken, i Marcialonga – og flere har gått monsterbakken i Tour de Ski, sier Johannson. 

Nye kandidater 

Komiteen som innstiller kandidater til stipendet ledes av Ingrid Haukvik-Jensen, styremedlem i Skiforeningen, og har medlemmer som kjenner alle skiidrettens grener.  
 
Juryen som tildeler består av styreleder Stian Berger Røsland i Skiforeningen, generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen og skipresident Erik Røste.  
 
Tildelingen skjer i mars 2022. 

Les også: Unge lovende utøvere 2021 (ekstern lenke)

Foto av Christian Haukeli Fra venstre styremedlem i Skiforeningen Christian Stabell Eriksen, styremedlem i Skiforeningen og komitéleder Ingrid Haukvik-Jensen, administrerende direktør Tore Bekken i ASKO, markedssjef Linda Fleischer i ASKO, generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen, Marit Bjørgen, og styreleder Torbjørn Johannson i ASKO.