ASKO

- Jeg vil takke ASKO for at vi får komme hit. Det er ikke uten grunn at vi er her i dag. Vi valgte å legge frem enigheten om statsbudsjettet her, fordi ASKO er i front for det grønne skiftet, sa statsministeren da hun innledet pressekonferansen.

Foruten sjefen selv, var finansminister Siv Jensen, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til stede da budsjettenigheten ble presentert for pressen. Det har i flere uker vært knyttet stor spenning til om de fire partiene ville klare å komme frem til en enighet, men lørdag ettermiddag tikket nyheten inn: de fire partiene var enige, og innholdet i avtalen skulle presenteres i lokalene til ASKO på Kalbakken.

Styreleder Torbjørn Johannson i ASKO har vært en tydelig pådriver for at norske politikere skal satse mer på det grønne skiftet. Lørdag kveld var han svært fornøyd.

- Vi er stolte over at regjeringspartiene valgte ASKO fremfor Stortinget som arena for sin pressekonferanse. Dessuten er det veldig hyggelig at vi får skryt av statsministeren for at ASKO er en ledende miljøbedrift, sier Torbjørn Johannson.

Enigheten mellom de fire partiene innebærer en forsterket satsing på miljø sammenlignet med Regjeringens opprinnelige budsjettforslag. De fire partiene mener enigheten de har kommet frem til vil føre til betydelige utslippskutt.