ASKO

En liten jente som står foran en bygning som er sprengt

I krig er det barna som lider mest, og det er helt avgjørende at nødvendig hjelp kommer raskt frem. UNICEF jobber nå på spreng for å hjelpe barn og familier på flukt i Ukraina og i nabolandene. 

Det bor 7,5 millioner barn i Ukraina, og UNICEF har jobbet for deres rettigheter i 25 år. Nå trappes innsatsen opp for å møte de kritiske behovene for rent vann, helsetjenester, undervisning og beskyttelse. Varme klær, tepper, hygieneartikler og førstehjelpspakker skal sendes dit behovet er størst. 

Sammen med NorgesGruppen har ASKO opprettet en innsamlingsaksjon for barna som rammes: 

Du kan hjelpe ukrainske barn og familier ved å donere din Trumf-bonus til UNICEF. Slik gjør du det:

  1. Logg inn på din Trumf-konto her
  2. Velg “Bruk bonus”, og deretter "donasjon" og “Gi en donasjon til UNICEF”.
  3. Velg beløpet du vil donere og klikk på “Doner bonus”.

Du kan også støtte UNICEF ved å vippse et valgfritt beløp til 737560, eller gi 300 kroner ved å sende SMS med kodeord HÅP til 2040. 

NorgesGruppen, ASKO og kjedene KIWI, MENY, SPAR, Joker og Nærbutikken starter innsamlingen med å donere 2,5 millioner kroner.

Din hjelp kan redde liv 

​​Etter åtte år med konflikt er det barna som lider mest, og slitasjen var enorm i befolkningen allerede før krigen brøt ut. Nå har flere enn 3,4 millioner mennesker behov for nødhjelp, og flertallet er kvinner og barn.

– Det er våre støttespillere som gjør det mulig for UNICEF å nå frem med livsviktig hjelp til de aller mest utsatte barna og familiene i Ukraina og grenseområdene rundt. Vi gir barn og familier hjelp til å bearbeide traumer, få mulighet til å gå på skole, trygge pusterom og grunnleggende helsetjenester de må ha for å overleve. Sammen kan vi gi barn i Ukraina og på flukt et håp om en bedre fremtid, forteller Kristin Oudmayer, direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF.

UNICEF jobber på tvers av landegrensene og ruster nå opp beredskapen i nabolandene for å hjelpe barna på flukt. Langs fluktrutene gjennom Moldova, Romania, Polen, Ungarn og Slovakia setter de opp trygge tilfluktssteder og gir øyeblikkelig hjelp til traumatiserte familier og barn. 

– Hendelsene i Ukraina gjør meget sterke og uvirkelige inntrykk. Det er barn i nød som aller mest trenger den hjelpen de kan få. Vi håper mange vil være med å støtte det viktige arbeidet UNICEF gjør for Ukrainske barn, oppfordrer ASKO-sjef Tore Bekken.