Matsvinn
ASKO tar aktivt del i arbeidet med å redusere matsvinn, og er en del av bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn. Gjennom bedre vareflyt, ny teknologi og donasjon av overskuddsmat jobber vi mot å halvere matsvinnet frem mot 2030, sammenlignet med 2015-nivået.
Reduksjon av matsvinn er et felles ansvar
I Norge kastes rundt 400.000 tonn mat hvert år, og ASKO har et tydelig ansvar i kampen mot matsvinn. Sammen med NorgesGruppen jobber vi for å redusere svinnet gjennom hele verdikjeden. Vi benytter avanserte prognoseverktøy og har tilpasset innkjøpsorganisasjonen for bedre kontroll og planlegging.
Nedprising av varer som nærmer seg utløpsdato er et viktig virkemiddel, både i ASKO og NorgesGruppens butikker, for å redusere svinn. Ny teknologi, som 2D-koder med detaljert informasjon om holdbarhet og produksjon, gir bedre oversikt og styring av varelageret.
I tillegg har ASKO etablert rutiner for donasjon av overskuddsmat til veldedige organisasjoner som Matsentralen, slik at mat som fortsatt er brukbar kan komme til nytte.
Våre satsningsområder
Les mer om arbeidet vårt innen våre viktigste satsingsområder for bærekraft.