ASKO

Reduksjon av matsvinn er et felles ansvar

I Norge kastes rundt 400.000 tonn mat hvert år, og ASKO har et tydelig ansvar i kampen mot matsvinn. Sammen med NorgesGruppen jobber vi for å redusere svinnet gjennom hele verdikjeden. Vi benytter avanserte prognoseverktøy og har tilpasset innkjøpsorganisasjonen for bedre kontroll og planlegging. 

Nedprising av varer som nærmer seg utløpsdato er et viktig virkemiddel, både i ASKO og NorgesGruppens butikker, for å redusere svinn. Ny teknologi, som 2D-koder med detaljert informasjon om holdbarhet og produksjon, gir bedre oversikt og styring av varelageret. 

I tillegg har ASKO etablert rutiner for donasjon av overskuddsmat til veldedige organisasjoner som Matsentralen, slik at mat som fortsatt er brukbar kan komme til nytte. 

800 tonn

I 2024 donerte ASKO over 800 tonn mat til Matsentralene og andre lokale veldedige organisasjoner over hele landet.