ASKO

Bærekraft i serveringsmarkedet

Vi leverer til et bredt spekter av kunder, fra små, uavhengige restauranter til store kjeder og offentlige institusjoner. Felles for dem alle er behovet for kvalitetsprodukter, pålitelige tjenester og førsteklasses kundeservice slik at de kan fokusere på å skape gode måltidsopplevelser. 

En av de største utfordringene i serveringsbransjen i dag er mangelen på kvalifisert arbeidskraft, særlig kokker og servitører. For å sikre en mangfoldig og bærekraftig matbransje, må vi satse på utvikling av morgensdagens fagkompetanse. ASKO jobber aktivt for å løfte matfag som en attraktiv og respektert karrierevei, og legger til rette for tidlig rekruttering samt videreutvikling av voksne matfagarbeidere. 

ASKO Servering tilbyr et bredt soritment av varer, tjenester og rådgivning til kaféer, restauranter, hoteller, kantiner og offentlig sektor. Med vår fagkunnskap hjelper vi kundene å ta lønnsomme og bærekraftige valg gjennom skreddersydde løsninger og innsikt, blant annet via digitale verktøy som ASKO Servering Innsikt. Dette verkøyet gir kundene oversikt og kontroll på innkjøp, med særlig fokus på bærekraft, ernæringsinnhold og klimaavtrykk. 

Bilde av to unge kokker som holder kurs på ASKO sitt KIT-akademi.

 

KIT-akademiet

KIT-akademiet er ASKOs kundeakademi for serveringsbransjen og finnes i Oslo og i Trondheim. Her tilbyr vi kurs innen mat, drikke, trygg mat, økonomi og drift. Målet er å gi Kunnskap, Inspirasjon og Trygghet (KIT), så kundene våre kan drive smartere, utvikle medarbeiderne sine og gi gjestene enda bedre matopplevelser. 

KIT-akademiet i Oslo er godkjent som prøvestasjon i kokkefaget, og holder også teoretisk fagbrevkurs for de som ønsker å ta fagbrev som kokk. 

 

550

Antall kursdeltagere ved KIT-akademiet i 2024